Charakterizace potenciálních probiotik s ochranným efektem proti salmonelovým infekcím – Veronika Vanková
Veronika Vanková
Bachelor's thesis
Charakterizace potenciálních probiotik s ochranným efektem proti salmonelovým infekcím
Characterization of potential probiotics with a protective effect against salmonella infections
Anotácia:
V gastrointestinálním traktu (GIT) se nachází rozsáhlá populace mikroorganismů, která vytváří komplexní ekosystém. Tento ekosystém je známý jako střevní mikrobiota, která je ovlivněna širokou škálou faktorů, včetně stravovacích návyků, životního stylu, genetiky a užívání léků. Tyto faktory mohou narušit rovnováhu bakterií v těle a tím zásadně ovlivnit zdraví jedince, což může vést k různým zdravotním …viacAbstract:
The gastrointestinal tract (GIT) contains a large population of microorganisms that form a complex ekosystém. This ekosystém is known as the gut microbiota, with is infuenced by a wide range of factors including diet, lifestyle, genetics and medication use. These factosr can disrupt the balance of bacteria in the body and thus fundamentally affect an individual’s health, which can lead to a variety …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2024
- Vedúci: Ing. Kristýna Horváthová
- Oponent: Mariana Vadroňová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VANKOVÁ, Veronika. \textit{Charakterizace potenciálních probiotik s ochranným efektem proti salmonelovým infekcím}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/sntam0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Vyhledávání genů kódujících probiotické a další vlastnosti vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení a bifidobakterií
Linda Grillová -
Probiotic properties of new bacterial isolates
Elena Jakupi -
Rodově, druhově a kmenově specifické vlastnosti probiotických bakterií
Kateřina Doňarová -
Hodnocení dostupných pipeline pro funkční anotaci mikroorganismů s předpokládanými probiotickými vlastnostmi.
Lucia Koštialová -
Střevní mikrobiota a imunitní systém
Martina Jurásková -
Střevní mikrobiota jako faktor vzniku obezity
Pavla Štoková -
Střevní mikrobiota a Crohnova choroba
Martina Řezanková
Názov
Vložil
Vložené
Práva