Antonín VONDRÁK

Bachelor's thesis

Charakteristika a aplikace zákysových kultur v mlékárenství.

Characteristic and application of lactic starter cultures in the dairy industry.
Anotácia:
Bakalářská práce je zaměřena na charakterizaci zákysových kultur se specifikací skupin mikroorganismů, které tyto kultury tvoří. V první části práce je uveden stručný přehled nejužívanějších mikrobiálních kultur v mlékárenství. V další části práce je popsána fermentace s poukázáním na rozdíly průběhu děje a tvorby konečných produktů homofermentativními a heterofermentativními druhy mikroorganismů. …viac
Abstract:
This bachelor thesis deals with the lactic starter culture characterization and focuses on the groups of microorganisms forming these cultures. The first part of this thesis presents a brief overview of the most commonly used microbial cultures in the dairy industry. In the next part of the thesis the author describes the fermentation with reference to the differences in course of the process and the …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 5. 2018
  • Vedúci: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VONDRÁK, Antonín. Charakteristika a aplikace zákysových kultur v mlékárenství.. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta