Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii – Bc. Věra MATUŠKOVÁ
Bc. Věra MATUŠKOVÁ
Diplomová práce
Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii
Local apple cultivars as the new promising foodstuffs of gastronomy
Anotace:
Práce je zaměřena do oblasti sledování vybraných analytických ukazatelů odrůd jablek, které jsou typické pro krajinnou oblast Bílých Karpat. Analýzy byly zaměřeny na senzorické hodnocení vybraných odrůd jablek, mezi které byly zařazeny krajové a současně komerčně pěstované kultivary. Cílem práce bylo zjistit obsah refraktometrické sušiny a vitaminu C v závislosti na době skladování v chladírnách v …víceAbstract:
The thesis is focused to observe selected analytical indicators of apple cultivars which are typical for area of White Carpatian Mountains. Analysis were focused on sensory evalua-tion of selected apple cultivars containing regional and commercially grown cultivars as well. The goal of my thesis was to found out contain of refractive soluble solid content and vitamin C, depending on term and shelf …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22231
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MATUŠKOVÁ, Věra. Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zhodnocení sortimentu školkařských výpěstků starých a krajových odrůd ovocných dřevin jabloní a hrušní ve vybraném regionu ČR.
Tony Skřipčák -
Inventarizace starých a krajových odrůd jabloní ve vybrané lokalitě okresu Ostrava - město
Tony Skřipčák -
Inventarizace starých a krajových odrůd jabloní ve vybrané lokalitě CHKO Beskydy
Stanislav Poppek -
Zhodnocení nutričních parametrů plodů starých a krajových odrůd jabloní z extenzivních výsadeb a jejich doporučení pro technologická zpracování
Daniela Malenová -
Odrůdy jabloní vhodné pro zvěř v oblasti Třeště.
Radomír Pávek -
Biologicky aktivní látky v krajových a komerčních odrůdách jabloní
Renáta BUŠOVÁ -
Vlastnosti a využití krajových odrůd jabloní
Darina HAVALOVÁ -
Studium výskytu dříve pěstovaných a krajových odrůd ovocných dřevin na Kroměřížsku
Martin Posolda