Příjem soli u žen nad 60 let a vliv stravy na jejich krevní tlak – Barbora KLOUZKOVÁ
Barbora KLOUZKOVÁ
Bachelor's thesis
Příjem soli u žen nad 60 let a vliv stravy na jejich krevní tlak
Salt intake in women over 60 years and impact of food on their blood pressure
Anotácia:
V současné době se celosvětově uvádí, že příjem soli několikanásobně přesahuje doporučené množství, které literatura uvádí 5-7 g NaCl na den, včetně České republiky. Cílem mé bakalářské práce bylo jednak zjistit, jaký je příjem soli u vybraných respondentek starších 60- ti let a jak toto množství ovlivňuje jejich krevní tlak. Pro výzkum byl zvolen soubor pěti žen. Zvolila jsem metodu kvalitativního …viacAbstract:
Worldwide reported about salt intake is higher than the recommended amount. Actually literature reported amount by 5 - 7 g of NaCl per day. Czech Republic has same recommended number of NaCl. My bachelor thesis is about to find out how is the salt intake for selected respondents over 60 years old and how this quantity have effect to their blood pressure. I chose a qualitative research method, where …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. MUDr. Miloš Velemínský, CSc., dr. h. c.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLOUZKOVÁ, Barbora. \textit{Příjem soli u žen nad 60 let a vliv stravy na jejich krevní tlak}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Health and Social Studies. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/sq83lq/.
Jak správně citovat práci
KLOUZKOVÁ, Barbora. Příjem soli u žen nad 60 let a vliv stravy na jejich krevní tlak. Č. Budějovice, 2017. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Health and Social StudiesBachelor programme / odbor:
Specialization in Health Service / Nutritional Therapy
Práce na příbuzné téma
-
Výživa seniorů v České republice
Pavlína Skrčená -
Množství přijímané soli ve stravě u vybraných dospělých jedinců a vliv tohoto množství na krevní tlak
Tereza DVOŘÁKOVÁ -
Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva
Simona Kahlichová -
Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách
Michaela Smolková -
Možnosti náhrady NaCl v masných výrobcích
Pavel Kaloda
Názov
Vložil
Vložené
Práva