Obsah vybraných rizikových a nutričních prvků v máku – Kateřina Malečková
Kateřina Malečková
Bakalářská práce
Obsah vybraných rizikových a nutričních prvků v máku
Content of selected risk and nutritional elements in poppy seeds
Anotace:
Konzumace máku a jeho používání k lékařským účelům má původ již v neolitu. Přestože je mák setý neblaze znám pro vysoký obsah alkaloidů, v České republice je pěstován především pro potravinářské účely. Semena máku jsou obecně považována za funkční potravinu, především kvůli jejich nutričnímu složení. Kromě tuků, zejména nenasycených mastných kyselin a vitamínů, obsahuje také mnoho minerálních látek …víceAbstract:
The consumption of poppy seeds and its use for medical purposes has its origins in the Neolithic. Although poppy is notoriously known for its high alkaloid content, in the Czech Republic it is grown mainly for food purposes. Poppy seeds are generally considered a functional food, mainly due to its nutritional composition. In addition to fats, especially unsaturated fatty acids and vitamins, it also …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Ondřej Drábek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MALEČKOVÁ, Kateřina. \textit{Obsah vybraných rizikových a~nutričních prvků v~máku}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/sqbjfc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Prvková analýza vína a transport živin a těžkých kovů z půdy\nl{} do vinné révy
Frederika Mišíková -
Kadmium v půdách, kontaminace a remediace
Martina Vaníčková -
Kadmium a olovo v rybích výrobcích z obchodní sítě České republiky
Lenka Sedláčková -
Kadmium a jeho vliv na životní prostředí
Milan Hanzlík -
Problematika kadmia u máku
Eva Humburská -
Odhad zátěže kadmiem ze sóje a sójových výrobků u alternativního způsobu stravování
Pavlína Kosečková -
Příjem kadmia mákem setým
Lucie Trtílková -
Koordinační sloučeniny zinku a kadmia s 1,1-dithioláty a N-donorovými ligandy
Lukáš Jeremias
Název
Vložil
Vloženo
Práva