Mléčná užitkovost holštýnského skotu – Lenka Zapletalová
Lenka Zapletalová
Bakalářská práce
Mléčná užitkovost holštýnského skotu
Dairy performance of Holstein cattle
Anotace:
Téma bakalářské práce se zaměřuje na mléčnou užitkovost holštýnského skotu. Cílem práce bylo zaměřit se na problematiku týkající se mléčné užitkovosti a charakteristiku holštýnského plemene. V 1. části práce je popsána problematika týkající se charakteristiky a složení kravského mléka a mleziva, mléčné žlázy (růst a vývoj mléčné žlázy, anatomie a fyziologie mléčné žlázy), činitelů ovlivňující mléčnou …víceAbstract:
The bachelor thesis focuses on the milk yield of Holstein cattle. The aim of the thesis was to focus on the issue of milk yield and characteristics of the Holstein breed. The first part of the thesis describes problems related to the characteristics and composition of cow's milk and collagen, mammary gland (mammary gland growth and development, mammary gland physiology and anatomy), factors influencing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libor Sládek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Stravovací zvyklosti žáků ZŠ a SŠ s ohledem na konzumaci mléka a mléčných výrobků a informovanost žáků o jejich nutriční hodnotě
Pavlína ŠVECOVÁ -
Složení a vlastnosti ovčího mléka a jeho využití v mlékárenství.
Vendula Nováková -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Staphylococcus aureus - jeho výskyt a možnosti detekce v mléce a mléčných výrobcích
Denisa Fenclová -
Alternativy přirozené výživy novorozenců a kojenců - Historie a současnost praxe v ČR a Německu
Hana Krajíčková -
Srovnání kvality syrovátky kozího a kravského mléka a možnosti jejího využití
Kateřina Tomanová -
Vliv různých přípravků použitých při zaprahování na zdraví mléčné žlázy a složení mléka dojnic
Martina Rajmanová