Kvalita jablek pro zpracování na alkoholické nápoje – Barbora Dočkalová
Barbora Dočkalová
Bachelor's thesis
Kvalita jablek pro zpracování na alkoholické nápoje
Quality of apples for processing into alcoholic beverages
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na zkoumání obsahových látek odrůd jablek určených pro výrobu nízkoalkoholických nápojů typu cider. Literární část se zabývá botanickou charakteristikou jabloní a současným stavem jejich pěstování v České republice až po odrůdy vhodné pro výrobu cideru. Dále je zde kladen důraz na chemické složení jablek a technologický postup výroby cideru. V praktické části byly …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on the investigation of the content of apple varieties intended for the production of low-alcohol cider-type beverages. The literature part deals with the botanical characteristics of apple trees and the current state of their cultivation in the Czech Republic up to varieties suitable for cider production. It also focuses on the chemical composition of apples and the technological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 19. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
- Reader: Miloš Jurica, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Post-harvest technologies and food quality
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Preservation of fresh-cut apples with selected natural compounds
ERNEST ATTAH Hevor -
In-cell NMR spectroscopy of nucleic acids in human cells
Šimon Džatko -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková