Barbora Dočkalová

Bachelor's thesis

Kvalita jablek pro zpracování na alkoholické nápoje

Quality of apples for processing into alcoholic beverages
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na zkoumání obsahových látek odrůd jablek určených pro výrobu nízkoalkoholických nápojů typu cider. Literární část se zabývá botanickou charakteristikou jabloní a současným stavem jejich pěstování v České republice až po odrůdy vhodné pro výrobu cideru. Dále je zde kladen důraz na chemické složení jablek a technologický postup výroby cideru. V praktické části byly …more
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the investigation of the content of apple varieties intended for the production of low-alcohol cider-type beverages. The literature part deals with the botanical characteristics of apple trees and the current state of their cultivation in the Czech Republic up to varieties suitable for cider production. It also focuses on the chemical composition of apples and the technological …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
  • Reader: Miloš Jurica, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Post-harvest technologies and food quality