Kvalita jablek pro zpracování na alkoholické nápoje – Barbora Dočkalová
Barbora Dočkalová
Bakalářská práce
Kvalita jablek pro zpracování na alkoholické nápoje
Quality of apples for processing into alcoholic beverages
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na zkoumání obsahových látek odrůd jablek určených pro výrobu nízkoalkoholických nápojů typu cider. Literární část se zabývá botanickou charakteristikou jabloní a současným stavem jejich pěstování v České republice až po odrůdy vhodné pro výrobu cideru. Dále je zde kladen důraz na chemické složení jablek a technologický postup výroby cideru. V praktické části byly …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on the investigation of the content of apple varieties intended for the production of low-alcohol cider-type beverages. The literature part deals with the botanical characteristics of apple trees and the current state of their cultivation in the Czech Republic up to varieties suitable for cider production. It also focuses on the chemical composition of apples and the technological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
- Oponent: Miloš Jurica, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Preservation of fresh-cut apples with selected natural compounds
ERNEST ATTAH Hevor -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
In-cell NMR spectroscopy of nucleic acids in human cells
Šimon Džatko