Barbora Dočkalová

Bakalářská práce

Kvalita jablek pro zpracování na alkoholické nápoje

Quality of apples for processing into alcoholic beverages
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na zkoumání obsahových látek odrůd jablek určených pro výrobu nízkoalkoholických nápojů typu cider. Literární část se zabývá botanickou charakteristikou jabloní a současným stavem jejich pěstování v České republice až po odrůdy vhodné pro výrobu cideru. Dále je zde kladen důraz na chemické složení jablek a technologický postup výroby cideru. V praktické části byly …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the investigation of the content of apple varieties intended for the production of low-alcohol cider-type beverages. The literature part deals with the botanical characteristics of apple trees and the current state of their cultivation in the Czech Republic up to varieties suitable for cider production. It also focuses on the chemical composition of apples and the technological …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
  • Oponent: Miloš Jurica, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin