Využití biologicky aktivních látek pro zvýšení obranyschopnosti porostů máku proti houbovým chorobám – Jakub Tláskal
Jakub Tláskal
Bachelor's thesis
Využití biologicky aktivních látek pro zvýšení obranyschopnosti porostů máku proti houbovým chorobám
The use of biologically active substances to increase the defences of poppy crops against fungal diseases
Abstract:
V rámci provozního pokusu byl ověřován vliv vybraných biologicky aktivních látek na zdravotní stav a produkční parametry porostů máku. Na porosty máku byly aplikovány vybrané přírodní látky. Použity byly tyto látky: Flora (přípravek na bázi laktobacilů), Lexin (směs huminových kyselin, fulvokyselina a auxinů), následně byli tyto varianty porovnávány s neošetřenou kontrolou a variantou, na kterou …moreAbstract:
The effect of selected biologically active substances on the health status and production parameters of poppy stands was tested in an operational experiment. Selected natural substances were applied to poppy crops. Flora (a lactobacillus-based product), Lexin (a mixture of humic acids, fulvic acid and auxins) were used, followed by a comparison with an untreated control and a variant to which Prometheus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Pavel Procházka, Ph.D.
- Reader: Jan Řehoř, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TLÁSKAL, Jakub. \textit{Využití biologicky aktivních látek pro zvýšení obranyschopnosti porostů máku proti houbovým chorobám}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/ssfc1i/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Crop Production
Theses on a related topic
-
Mák - obsahové látky v semenech máku a makovině
Matyáš Chalupný -
Chuťové látky máku a sezamu
Kateřina Pecková -
Využití přírodních látek při ošetření osiva máku setého
Stanislav Drapač -
Vliv moření osiv přírodními látkami s fungicidně insekticidním účinkem na počáteční fáze růstu máku setého
Miloš Hlídek -
Využití přírodních látek při ošetření osiva máku setého
Josef Molák -
Genové a genomové duplikace ve šlechtění kulturních plodin se zaměřením na Mák setý
Aneta MATZNEROVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights