Možnosti využití netradičních sladů pro výrobu piva – Bc. Milena Pavlů
Bc. Milena Pavlů
Diplomová práce
Možnosti využití netradičních sladů pro výrobu piva
Possibilities of using non-traditional malt for beer production
Anotace:
V úvodu diplomové práce Možnosti využití netradičních sladů pro výrobu piva je charakterizována výroba sladu a piva. Konkrétně jsou popsány jednotlivé technologické postupy. Dále jsou uvedeny speciální druhy sladu a rozdílné postupy jejich výroby. U jednotlivých sladů jsou uváděny teploty výroby a jejich následné využití. Slad je také charakterizován z pohledu fyzikálních, chemických a mechanických …víceAbstract:
At the beginning of the thesis Possibilities of using non-traditional malts for beer production is characterized by the production of malt and beer. Specifically, describes the different technological processes. The following are special types of malt and different methods for their preparation. For each temperature are presented malts production and subsequent use. Malt is also characterized in terms …víceObhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Plný text práce
Právo: Prohlašuji, že jsem práci: Možnosti využití netradičních sladů pro výrobu piva vypracovala samostatně a veškeré použité prameny a informace uvádím v seznamu použité literatury. Souhlasím, aby moje práce byla vyloučena ze zveřejnění v souladu s Článkem č. 3 Směrnice č. 5/2013 o Zveřejňování vysokoškolských závěrečných prací, zveřejněné pod č.j. 11972/2013-980 na Mendelově univerzitě v Brně. I declare that this work: Possibilities of using non-traditional malts for beer production was work out individually and all used information sources are mentioned in the list of references. I agree that my work has been excluded from publication in accordance with Article no. 3 of Directive no. 5/2013 on the publication of university theses, published under ref 11972 / 2013-980 at Mendel University in Brno.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Možnosti využití netradičních surovin jako alternativy sladu při výrobě piva
Jiří Vedral -
Výroba a využití speciálních sladů pro výrobu sladiny a piva
Tereza Chlápková -
Vliv použitých sladů na vlastnosti piva
Lukáš Fajmon -
Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva
Šárka Ratiborská -
Technologie výroby speciálních sladů určených pro výrobu piva
Iva Rotreklová -
Výroba nealkoholického piva v minipivovarech
David Doubek