Dopady přepravy na welfare zvířat a kvalitu masa – Bc. Karolína Trčková
Bc. Karolína Trčková
Master's thesis
Dopady přepravy na welfare zvířat a kvalitu masa
Impacts of transport on animal welfare and meat quality
Abstract:
Cílem této diplomové práce na téma Dopady přepravy na welfare zvířat a kvalitu masa bylo vyhodnotit vliv jednotlivých faktorů na hodnoty pH masa. Hodnota pH změřená 24 hodin od porážky slouží jako ukazatel kvality masa. Podle hodnot pH24 lze také určit míru působení stresu na zvířata během přepravy a manipulace před porážkou. Stres má negativní vliv na welfare zvířat a špatné welfare zase ovlivňuje …moreAbstract:
The aim of this diploma thesis on the topic of Impacts of transport on animal welfare and meat quality was evaluate influence of individual factors on meat pH values. The pH value measured 24 hours after slaughter serves as an indicator of the meat quality. The degree of stress on animals during transport and handling before slaughter can be identified according to pH24. Stress has a negative effect …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.
- Reader: Jan Šubrt, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Animal Breeding / Animal Breeding
Theses on a related topic
-
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení
Matěj Blecha -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Vlivy působící na jakost masa.
Michaela Trojanová