Dopady přepravy na welfare zvířat a kvalitu masa – Bc. Karolína Trčková
Bc. Karolína Trčková
Diplomová práce
Dopady přepravy na welfare zvířat a kvalitu masa
Impacts of transport on animal welfare and meat quality
Anotace:
Cílem této diplomové práce na téma Dopady přepravy na welfare zvířat a kvalitu masa bylo vyhodnotit vliv jednotlivých faktorů na hodnoty pH masa. Hodnota pH změřená 24 hodin od porážky slouží jako ukazatel kvality masa. Podle hodnot pH24 lze také určit míru působení stresu na zvířata během přepravy a manipulace před porážkou. Stres má negativní vliv na welfare zvířat a špatné welfare zase ovlivňuje …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis on the topic of Impacts of transport on animal welfare and meat quality was evaluate influence of individual factors on meat pH values. The pH value measured 24 hours after slaughter serves as an indicator of the meat quality. The degree of stress on animals during transport and handling before slaughter can be identified according to pH24. Stress has a negative effect …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.
- Oponent: Jan Šubrt, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Zootechnické faktory ovlivňující kvalitu jatečných těl a kvalitu masa hospodářsky významných druhů zvířat
Monika Ničová -
Kvalita kachního a husího masa a jejich technologie zpracování
Vojtěch Weiss -
Vybrané jakostní ukazatele daňčího masa z farmových chovů
Markéta FÜRSTOVÁ -
Účinek zařazení podílu moučných červů v krmné směsi na parametry užitkovosti a senzorickou kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Martina Kracíková