Helena Kavalcová

Bakalářská práce

Vliv genetických variant kaseinu na využitelnost mléka v potravinářství

Influence of casein genetic variants on the use of milk in the food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje vztahu mléčných bílkovin kaseinů a jejich genetickému polymorfismu k vlastnostem mléka. V první části práce je popsán význam mléka. Definovány jsou i jeho další charakteristiky jako složení, druhy a technologické vlastnosti. Detailně jsou charakterizovány i kaseiny a jejich základní frakce. Zbylé části jsou věnovány genetickému polymorfismu kaseinů a jeho vlivu na kvantitativní …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the relationship of milk protein caseins and their genetic polymorphism to the properties of milk. The first part explains the importance of milk. Other characteristics, such as composition, types and technological properties, are described too. 
The caseins and their basic fractions are described in detail. The remaining parts are dedicated to the genetic polymorphism …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses svgbl1 svgbl1/2
20. 4. 2018
Složky
Soubory
Mach, J.
20. 4. 2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.