Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu – Bc. Martina Špunarová
Bc. Martina Špunarová
Master's thesis
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
The Effect of Package Material on Changes of Selected Parameters of Dutch-type Cheese during Ripening
Abstract:
Cílem této práce bylo sledování vlivu typu zracího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra. V laboratorních podmínkách byly vyrobeny modelové přírodní sýry holandského typu, které byly zabaleny do tří typů zracích obalů. V průběhu zrání byly sledovány hmotnostní ztráty, texturní parametry a obsah biogenních aminů. Z výsledků pokusu bylo prokázáno, že použité typy zracích obalů ovlivňují …moreAbstract:
The aim of this work was to observe the influence of the types of ripening rinds of natural cheese on the change of chosen parameters. Test cases of natural Dutch type cheese were produced under laboratory conditions which were covered in three different types of ripening rinds. During ripening, mass loss, texture parameters and content of biogenic amines were observed. From the results, it was proven …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠPUNAROVÁ, Martina. \textit{Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/sy8pcn/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Špunarová, Martina. Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vybrané jakostní ukazatele daňčího masa z farmových chovů
Markéta FÜRSTOVÁ -
Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů
Šárka PETÁKOVÁ -
Vliv vnějších faktorů na vybrané jakostní ukazatele pšenice
Tereza Turková -
Jakostní ukazatele mléka při změně technologie dojení
Simona VOKŘÁLOVÁ -
Vliv vnějších faktorů na vybrané jakostní ukazatele pšenice
Tereza Turková -
Vliv typu uzávěru láhve na vybrané jakostní ukazatele vína
Lucie PIVOVARČÍKOVÁ -
Vliv procesních parametrů na jakostní ukazatele sterilovaných okurků
Alena Jedounková -
Vliv dusíku a fosforu na jakostní ukazatele rajčat
Zdeňka LAJDOVÁ