Prodloužení doby úchovy vybraných čerstvých šťáv pomocí rostlinných silic – Bc. Tereza Gonová
Bc. Tereza Gonová
Master's thesis
Prodloužení doby úchovy vybraných čerstvých šťáv pomocí rostlinných silic
Shelf life extension of selected fresh juices with essential oils
Abstract:
Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, a proto zájem o jejich konzumaci stoupá. Jelikož je doba úchovy čerstvých šťáv velmi krátká, průměrně kolem 3 dní, dochází u průmyslových výrobců šťáv i v gastronomických provozech k ekonomickým ztrátám. Současně mohou být neošetřené šťávy zdrojem přenosu patogenních bakterií nebo mykotoxinů a působit u lidí závažná zdravotní …moreAbstract:
Fresh fruit and vegetable juices can be excellent source of health-promoting substances, and therefore interest in their consumption has been increasing. The safe storage time of fresh juices is very short, on average around 3 days, because of this problem there are economic losses for industrial juice producers and in the food establishments. At the same time, untreated juices can be a source of transmission …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matěj Božik
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GONOVÁ, Tereza. \textit{Prodloužení doby úchovy vybraných čerstvých šťáv pomocí rostlinných silic}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/syjapf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra
Martin VÁGNER -
The Art of Fermentation In Cocktails: The Bartender s Perspective
Veronika Vybíralíková -
Rostlinné silice jako potenciální aditiva pro konzervaci kančích inseminačních dávek
Adéla Koštířová -
Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic
Tereza Rychetská -
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Možnosti aplikace rostlinných silic pro konzervaci potravin
Jana Králová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights