Monitoring obsahu jodu v kravském mléce – Bc. Michaela Lukáčová
Bc. Michaela Lukáčová
Master's thesis
Monitoring obsahu jodu v kravském mléce
Monitoring of iodine content in cow's milk
Abstract:
Mléko hraje významnou roli v lidské výživě po celém světě. V celosvětové produkci mléka převládá produkce kravského mléka, která se v průběhu desítek let zvýšila o desítky procent, aby bylo možné uspokojit rostoucí poptávku. Mléko je nutričně bohatá potravina dodávající energii, vysoce kvalitní bílkoviny a řadu minerálních látek, jako jsou například vápník, zinek, hořčík a jod. Minerální látky v mléce …moreAbstract:
Milk plays a major role in human nutrition around the world. Global milk production is dominated by cow's milk production, which has increased by tens of percent over the decades to meet the growing demand. Milk is a nutritionally rich food providing energy, high quality protein and a number of minerals such as calcium, zinc, magnesium and iodine. Minerals in milk play an important role in human health …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 18. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Reader: Klára Podhorecká, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LUKÁČOVÁ, Michaela. \textit{Monitoring obsahu jodu v~kravském mléce}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/sys96a/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Je mléko vhodné a zdravé pro dospělého člověka?
Kristýna Fajkusová -
Syrovátkový protein ve výživě člověka
Kristýna Dvořáková -
Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě
Lucie VÍTKOVÁ -
Význam mléka a mléčných výrobků ve výživě člověka
Nela Maroušková -
Rostlinné nápoje ve výživě člověka a jejich použití při přípravě pokrmů
Aneta SKOUMALOVÁ -
Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka
Šárka Horáková -
Zinek jako stopový prvek v lidském těle, ve výživě a ve vzdělávacích plánech základních a středních škol
Leona GRYGAŘÍKOVÁ -
Železo jako stopový prvek v lidském těle, ve výživě a ve vzdělávacích plánech základních a středních škol
Kristýna ŠYLEROVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights