Jana Hlaváčková

Bakalářská práce

Možnosti chmelení piva za studena

Possibilities of cold beer brewing
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a možnostmi chmelení piva za studena. Jejím obsahem je specifikace chmele jako základní složky, jeho chemické složení se zaměřením na látky, které dávají pivu jeho typickou chuť, popis výrobního postupu a charakteristika aromatických odrůd chmele, které se používají ke studenému chmelení. Součástí práce jsou přístroje, které se využívají pro studené chmelení …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with characteristics and possibilities of cold beer brewing. Its content is a specification of hops as a basic ingredient and its chemical composition. Main focuspoint are substances that give a beer its typical taste, description of a production process and characteristics of aromatic hop varieties used for cold hopping. Part of the thesis includes description of instruments …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin