Jana Hlaváčková

Bachelor's thesis

Možnosti chmelení piva za studena

Possibilities of cold beer brewing
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a možnostmi chmelení piva za studena. Jejím obsahem je specifikace chmele jako základní složky, jeho chemické složení se zaměřením na látky, které dávají pivu jeho typickou chuť, popis výrobního postupu a charakteristika aromatických odrůd chmele, které se používají ke studenému chmelení. Součástí práce jsou přístroje, které se využívají pro studené chmelení …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with characteristics and possibilities of cold beer brewing. Its content is a specification of hops as a basic ingredient and its chemical composition. Main focuspoint are substances that give a beer its typical taste, description of a production process and characteristics of aromatic hop varieties used for cold hopping. Part of the thesis includes description of instruments …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta