Jana Hlaváčková
Bachelor's thesis
Možnosti chmelení piva za studena
Possibilities of cold beer brewing
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a možnostmi chmelení piva za studena. Jejím obsahem je specifikace chmele jako základní složky, jeho chemické složení se zaměřením na látky, které dávají pivu jeho typickou chuť, popis výrobního postupu a charakteristika aromatických odrůd chmele, které se používají ke studenému chmelení. Součástí práce jsou přístroje, které se využívají pro studené chmelení …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with characteristics and possibilities of cold beer brewing. Its content is a specification of hops as a basic ingredient and its chemical composition. Main focuspoint are substances that give a beer its typical taste, description of a production process and characteristics of aromatic hop varieties used for cold hopping. Part of the thesis includes description of instruments …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.). Vliv elicitorů na výnos a kvalitu produktu. Jeho potravinářské a nepotravinářské využití.
Petra HAŠKOVCOVÁ -
Hodnocení nových aromatických genotypů chmele
Alena Henychová -
Možnosti aplikace vybraných odrůd chmele při výrobě piva
Veronika Písková -
Využití přírodních látek s obsahem Lactobacillus při produkci chmele otáčivého
Lukáš Mištík -
Evropská mistrovská škola rozhlasového featuru a její čeští žáci
Jana MARTINŮ