Mgr. Hana Svobodová

Bachelor's thesis

Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace

Technology of wine production by controlled and spontaneous fermentation
Abstract:
Tato práce se zabývá porovnáním spontánní a řízené fermentace z hlediska analytického a senzorického hodnocení. Výsledky jednoznačně prokazují potenciál jednotlivých metod s odrazem na koncentraci některých významných látek, které v pozitivním či negativním výsledku víno ovlivňují. Tyto závěry se dotýkají zejména spontánní fermentace. Literární část obsahuje základní informace o podmínkách řízené …more
Abstract:
This work deals with the comparison of spontaneous and controlled fermentation from the point of view of analytical and sensory evaluation. The results clearly demonstrate the potential of each method with a reflection on the concentration of some important substances that affect the wine in a positive or negative result. The literature section contains basic information on the conditions of controlled …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 21. 6. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Reader: Radim Holešinský, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta