Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace – Mgr. Hana Svobodová
Mgr. Hana Svobodová
Bakalářská práce
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Technology of wine production by controlled and spontaneous fermentation
Anotace:
Tato práce se zabývá porovnáním spontánní a řízené fermentace z hlediska analytického a senzorického hodnocení. Výsledky jednoznačně prokazují potenciál jednotlivých metod s odrazem na koncentraci některých významných látek, které v pozitivním či negativním výsledku víno ovlivňují. Tyto závěry se dotýkají zejména spontánní fermentace. Literární část obsahuje základní informace o podmínkách řízené …víceAbstract:
This work deals with the comparison of spontaneous and controlled fermentation from the point of view of analytical and sensory evaluation. The results clearly demonstrate the potential of each method with a reflection on the concentration of some important substances that affect the wine in a positive or negative result. The literature section contains basic information on the conditions of controlled …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Radim Holešinský, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Systémy senzorického hodnocení vín.
Andrea Kuchyňková -
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Antonina Zaluzhna -
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK -
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Michaela Voborníková -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Dmitrij Krasiun