Mgr. Hana Svobodová

Bakalářská práce

Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace

Technology of wine production by controlled and spontaneous fermentation
Anotace:
Tato práce se zabývá porovnáním spontánní a řízené fermentace z hlediska analytického a senzorického hodnocení. Výsledky jednoznačně prokazují potenciál jednotlivých metod s odrazem na koncentraci některých významných látek, které v pozitivním či negativním výsledku víno ovlivňují. Tyto závěry se dotýkají zejména spontánní fermentace. Literární část obsahuje základní informace o podmínkách řízené …více
Abstract:
This work deals with the comparison of spontaneous and controlled fermentation from the point of view of analytical and sensory evaluation. The results clearly demonstrate the potential of each method with a reflection on the concentration of some important substances that affect the wine in a positive or negative result. The literature section contains basic information on the conditions of controlled …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Oponent: Radim Holešinský, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta