Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem). – Bc. Adéla NOVÁKOVÁ
Bc. Adéla NOVÁKOVÁ
Bakalářská práce
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Antibacterial effect of smelting salts HBS.
Anotace:
Za účelem zlepšení nebo úpravy chemického složení a fyzikálně chemických vlastností se do potravin přidávají potravinářská aditiva. Mezi tyto látky se řadí i tavící soli, které pomáhají stabilizovat směs bílkovin a tuků v tavených sýrech. Nejčastěji používané tavící soli jsou fosforečnany sodné, difosforečnany a polyfosforečnany. Tato práce je zaměřená na tavící sůl JOHA HBS. Jde o důkaz antibakterialního …víceAbstract:
With the view of improvement or adjustment chemical constitution and physiochemical feature to the food products carry the hod food additive. Among these matters lines also smelting salts that can help stabilize mixture albumins and oils in molten cheeses. Most often used smelting salts are phosphates soda lye, diphosphate and polyphosphate. This work is bent on smelting salt JOHA HBS. JOHA HBS is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 9. 2006
Zveřejnit od: 4. 9. 2006
Identifikátor:
2185
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 9. 2006
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVÁKOVÁ, Adéla. \textit{Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2006. Dostupné z: https://theses.cz/id/t1gyy4/.
Jak správně citovat práci
NOVÁKOVÁ, Adéla. Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 09. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 9. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Charakterizace minoritního stavu sigma podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin -
Studium konformační výměny 1.1 segmentu sigma-A podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin -
Strukturní role elektrostatických interakcí v C-terminální doméně podjednotky delta RNA polymerasy bakterie Bacillus subtilis
Hana Štégnerová -
Vliv iontové síly na zbytkovou strukturu C-terminální domény pojednotky delta RNA polymerázy bakterie Bacillus subtilis
Hana Štégnerová -
Vliv inokulace Trametes versicolor a Bacillus subtilis na účinnost kompostování gastroodpadu
Mariia Balycheva -
Charakterisace protilátek proti Bacillus subtilis pomocí piezoelektrického biosensoru
Linda Horáková -
Stanovení bakterie Bacillus subtilis pomocí imunosensorů s nanočásticemi
Renata Šromová -
Studium částečně orientované podjednotky delta RNA polymerasy bakterie Bacillus subtilis s využitím NMR spektroskopie
Jiří Pol