Bc. Adéla NOVÁKOVÁ

Bakalářská práce

Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).

Antibacterial effect of smelting salts HBS.
Anotace:
Za účelem zlepšení nebo úpravy chemického složení a fyzikálně chemických vlastností se do potravin přidávají potravinářská aditiva. Mezi tyto látky se řadí i tavící soli, které pomáhají stabilizovat směs bílkovin a tuků v tavených sýrech. Nejčastěji používané tavící soli jsou fosforečnany sodné, difosforečnany a polyfosforečnany. Tato práce je zaměřená na tavící sůl JOHA HBS. Jde o důkaz antibakterialního …více
Abstract:
With the view of improvement or adjustment chemical constitution and physiochemical feature to the food products carry the hod food additive. Among these matters lines also smelting salts that can help stabilize mixture albumins and oils in molten cheeses. Most often used smelting salts are phosphates soda lye, diphosphate and polyphosphate. This work is bent on smelting salt JOHA HBS. JOHA HBS is …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 9. 2006
Zveřejnit od: 4. 9. 2006
Identifikátor: 2185

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 9. 2006
  • Vedoucí: RNDr. Miroslav Grossmann

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NOVÁKOVÁ, Adéla. Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 09. 2006

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 9. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.