Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem). – Bc. Adéla NOVÁKOVÁ
Bc. Adéla NOVÁKOVÁ
Bachelor's thesis
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Antibacterial effect of smelting salts HBS.
Anotácia:
Za účelem zlepšení nebo úpravy chemického složení a fyzikálně chemických vlastností se do potravin přidávají potravinářská aditiva. Mezi tyto látky se řadí i tavící soli, které pomáhají stabilizovat směs bílkovin a tuků v tavených sýrech. Nejčastěji používané tavící soli jsou fosforečnany sodné, difosforečnany a polyfosforečnany. Tato práce je zaměřená na tavící sůl JOHA HBS. Jde o důkaz antibakterialního …viacAbstract:
With the view of improvement or adjustment chemical constitution and physiochemical feature to the food products carry the hod food additive. Among these matters lines also smelting salts that can help stabilize mixture albumins and oils in molten cheeses. Most often used smelting salts are phosphates soda lye, diphosphate and polyphosphate. This work is bent on smelting salt JOHA HBS. JOHA HBS is …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 9. 2006
Zverejniť od: 4. 9. 2006
Identifikátor:
2185
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 9. 2006
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVÁKOVÁ, Adéla. \textit{Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2006. Dostupné z: https://theses.cz/id/t1gyy4/.
Jak správně citovat práci
NOVÁKOVÁ, Adéla. Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 09. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 9. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Charakterizace minoritního stavu sigma podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin -
Vliv iontové síly na zbytkovou strukturu C-terminální domény pojednotky delta RNA polymerázy bakterie Bacillus subtilis
Hana Štégnerová -
Strukturní role elektrostatických interakcí v C-terminální doméně podjednotky delta RNA polymerasy bakterie Bacillus subtilis
Hana Štégnerová -
Studium konformační výměny 1.1 segmentu sigma-A podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin -
Vliv inokulace Trametes versicolor a Bacillus subtilis na účinnost kompostování gastroodpadu
Mariia Balycheva -
Charakterisace protilátek proti Bacillus subtilis pomocí piezoelektrického biosensoru
Linda Horáková -
Stanovení bakterie Bacillus subtilis pomocí imunosensorů s nanočásticemi
Renata Šromová -
Studium částečně orientované podjednotky delta RNA polymerasy bakterie Bacillus subtilis s využitím NMR spektroskopie
Jiří Pol