Vliv kmene kvasinek na sekundární volatilní látky ve víně – Kateřina Chalupová
Kateřina Chalupová
Bakalářská práce
Vliv kmene kvasinek na sekundární volatilní látky ve víně
Infuence of yeast strains of secondary volatile compounds
Anotace:
V rámci práce Vliv kmene kvasinek na sekundární volatilní látky ve víně byly prostudovány dostupné literární prameny, týkající se dané problematiky, a to bez přihlédnutí k vlastnostem jednotlivých odrůd révy. Dále bylo popsáno složení vína, aromatických látek, dále se zaměřením na kvasinky, jejich kmeny a popis jejich vlastnosti a typických projevů.Součástí práce je praktická část, ve které byl popsán …víceAbstract:
The thesis infuence of yeast strains of secondary volatile compounds describes literature overview of the theme, without the view of grape variety characteristics. The thesis further describes wine composition, aromatical compounds and focuses on yeast, their strains, description of their characteristics and typical features.The practical part of this thesis describes a trial, carried out in our own …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
- Oponent: Vojtěch Kobližka, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva