Francouzské stolování a francouzština na jídelních lístcích v Plzni – Barbora LITEROVÁ
Barbora LITEROVÁ
Bakalářská práce
Francouzské stolování a francouzština na jídelních lístcích v Plzni
French dining and french menus in Pilsen
Abstract:
This bachelor´s thesis deals with the gastronomy and the menus written in French in the restaurants of Pilsen. It describes the natural conditions of France, particular regions and typical French products. It also follows the development of the constitution of food from the Middle Ages up today in France and in the Czech Republic too. The aim of this work is to find out if there are the cartes written …víceAbstract:
Tato práce se zabývá gastronomií a jídelními lístky psanými ve francouzštině v restauračních zařízeních v Plzni. Popisuje francouzské přírodní podmínky, jednotlivé regiony a typické francouzské produkty. Zároveň sleduje vývoj skladby jídla ve Francii i v Čechách od středověku dodnes. V poslední části se pak zaměřuje situaci v Plzni, jídelníčky ve francouzštině a francouzské podniky. Cílem této práce …více
Jazyk práce: francouzština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2013
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Doc. PhDr. Marie Fenclová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
LITEROVÁ, Barbora. Francouzské stolování a francouzština na jídelních lístcích v Plzni. Plzeň, 2013. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofickáZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta filozofickáBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Cizí jazyky pro komerční praxi v kombinaci angličtina - francouzština
Práce na příbuzné téma
-
Analýza francouzské gastronomie
Filip Kratochvíl -
Francouzská gastronomie a její odraz v České republice
Veronika Soukupová -
Menu engeneering a jeho využití v gastronomii
Marek Liška -
Využití gastronomických trendů v restauračním menu
Jiřina Macková -
Menu engineering a jeho využití v gastronomii
Monika Frkousová -
Využitie nových gastronomických trendov v reštauračnom menu
Klára Lukůvková -
Marketingová komunikace Gastro - Menu Express, a. s.
Filip Waschek -
Menu Engineering and Its Use in Gastronomy
Barbora Ryšavá