Antimikrobiální účinky čajových nálevů a extraktů proti \kur{Arcobacter} spp. – Bc. Michaela Šturmová
Bc. Michaela Šturmová
Diplomová práce
Antimikrobiální účinky čajových nálevů a extraktů proti \kur{Arcobacter} spp.
Antimicrobial effects of tea infusions and extracts against \kur{Arcobacter} spp.
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá antimikrobiálními účinky čajových nálevů a extraktů proti Arcobacter spp. Teoretická část popisuje základní informace o bakteriálním rodu Arcobacter, jsou zde také uvedeny důležité přírodní antimikrobiální látky, jejich možné využití a samostatnou kapitolu tvoří jednotlivé druhy čajů, jejich rozdělení a základní vlastnosti. Nejdůležitější část je věnována testování antimikrobiálních …víceAbstract:
This diploma thesis deals with antimicrobial effects of tea infusions and extract against Arcobacter spp. The theoretical part explains the basic information about the bacterial genus Arcobacter, it also provides important natural antimicrobial agents, their possible use and the tea chapter that describes individual types of tea, distribution and its basic properties. The most important part focuses …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. David Šilha, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTURMOVÁ, Michaela. \textit{Antimikrobiální účinky čajových nálevů a extraktů proti $\backslash$kur$\{$Arcobacter$\}$ spp.}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/t2twpr/.
Jak správně citovat práci
Šturmová, Michaela. Antimikrobiální účinky čajových nálevů a extraktů proti \kur{Arcobacter} spp.. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce
Michal Kutňák -
Antimikrobiální účinky kurkuminu, dusičnanu stříbrného a jejich nanokompozitů
Veronika ŠPANIELOVÁ -
Vybrané ústní vody a jejich antimikrobiální účinek
Leona Skalníková -
Antimikrobiální účinek extraktů z rostlin na vybrané mikroorganismy
Eva Svobodová -
Antimikrobiální účinky slizu plžů (Gastropoda)
Radmila HINŠTOVÁ -
Antimikrobiální účinky vybraných kosmetických prostředků
Veronika MIKULCOVÁ -
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Úprava vzorků čajových extraktů získaných metodou ASE
Marie KRÁLOVÁ