Veronika Karnetová
Bakalářská práce
Čím sladit?
What to sweeten with?
Anotace:
Bakalářská práce s názvem „Čím sladit?“ je rozdělena do několika částí. První část nastiňuje blíže, co to jsou sacharidy a dále nahlíží na jejich trávení v jednotlivých částech lidského gastrointestinálního traktu. Druhá část je věnována cukru, kde jsou stručné informace o cukru a o jeho historii. Hlavní část je zaměřena na vliv cukru na lidské zdraví, kde jsou rozebírány problémy nadváhy a obezity …víceAbstract:
The bachelor thesis named "What to sweeten with?" is divided into several parts. The first part outlines what saccharides are and then looks at their digestion in different parts of the human gastrointestinal tract. The second part is devoted to sugar, with brief information about sugar and its history. The main part focuses on the impact of sugar on human health, discussing the problems of overweight …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Oponent: Roman Švejstil, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Alternativní sladidla ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Umělá sladidla ve výživě člověka
Monika MOZOLOVÁ -
Náhradní sladidla ve výživě člověka s diabetem
Marek Kolář -
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková -
Umělá sladidla v potravinách
Libor Matouš
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses t3d0nb t3d0nb/3
14. 4. 2022
Složky
Soubory
Mach, J.
23. 4. 2022