Veronika Karnetová
Bachelor's thesis
Čím sladit?
What to sweeten with?
Abstract:
Bakalářská práce s názvem „Čím sladit?“ je rozdělena do několika částí. První část nastiňuje blíže, co to jsou sacharidy a dále nahlíží na jejich trávení v jednotlivých částech lidského gastrointestinálního traktu. Druhá část je věnována cukru, kde jsou stručné informace o cukru a o jeho historii. Hlavní část je zaměřena na vliv cukru na lidské zdraví, kde jsou rozebírány problémy nadváhy a obezity …moreAbstract:
The bachelor thesis named "What to sweeten with?" is divided into several parts. The first part outlines what saccharides are and then looks at their digestion in different parts of the human gastrointestinal tract. The second part is devoted to sugar, with brief information about sugar and its history. The main part focuses on the impact of sugar on human health, discussing the problems of overweight …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Reader: Roman Švejstil, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Alternativní sladidla ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Umělá sladidla ve výživě člověka
Monika MOZOLOVÁ -
Náhradní sladidla ve výživě člověka s diabetem
Marek Kolář -
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková -
Umělá sladidla v potravinách
Libor Matouš
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses t3d0nb t3d0nb/3
14/4/2022
Folders
Files
Mach, J.
23/4/2022