Vliv konzervace na senzorickou jakost makového nápoje – Bc. David Nadrchal
Bc. David Nadrchal
Master's thesis
Vliv konzervace na senzorickou jakost makového nápoje
Effect of preservation on the sensory quality of poppy beverage
Abstract:
Rostlinné nápoje se z důvodů změn v preferencích zákazníků k rostlinné stravě a poruch trávení mléčných výrobků stávají stále významnější součástí potravinářského průmyslu. Na trhu lze najít velké množství dostupných produktů s nejčastějším zastoupením sójových, ovesných a mandlových nápojů. V rámci této práce byla jako alternativa běžně dostupných výrobků vyvinuta konzervovaná verze makového nápoje …moreAbstract:
Plant beverages are becoming more popular during the last decade and also common part of food industry and nutrition. Main reasons are changes in customers and consumers preferences with plant food diet only as well as digestive disorders, for example lactose intolerance. Most popular product range includes soy, oat and almond beverages. Main intend of this thesis was to prepare a preserved version …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 16. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
- Reader: Marek Doležal, Ing., externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NADRCHAL, David. \textit{Vliv konzervace na senzorickou jakost makového nápoje}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/t3ncwr/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / specializace:
Agriculture and Rural Development / Development of Rural Areas
Theses on a related topic
-
Dostupnost bioprodukce a regionálních potravin v Libereckém kraji se zaměřením na tuzemské zdroje
Michaela Horáková -
Regionální potraviny a jejich vliv na regionální rozvoj
Denisa Vejrychová -
Význam značení potravin v České republice
Monika Průšová -
Vyhodnocení chování zákazníků při nákupu potravin a doporučení racionálních přístupů v rámci trvale udržitelného rozvoje
Kateřina Křenová -
Devising a rural food system framed by the United Nations Sustainability Goals
Holly Barlow -
Agricultural Production and Food Security in Ghana
Emmanuel Kweku Appeagyei Sakyi -
Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice
Iveta Šolcová -
Senzorické deskriptory francouzských vín na českém trhu: pohled českých konzumentů a odborníků vína
Barbora Bubeníková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights