Vliv konzervace na senzorickou jakost makového nápoje – Bc. David Nadrchal
Bc. David Nadrchal
Master's thesis
Vliv konzervace na senzorickou jakost makového nápoje
Effect of preservation on the sensory quality of poppy beverage
Anotácia:
Rostlinné nápoje se z důvodů změn v preferencích zákazníků k rostlinné stravě a poruch trávení mléčných výrobků stávají stále významnější součástí potravinářského průmyslu. Na trhu lze najít velké množství dostupných produktů s nejčastějším zastoupením sójových, ovesných a mandlových nápojů. V rámci této práce byla jako alternativa běžně dostupných výrobků vyvinuta konzervovaná verze makového nápoje …viacAbstract:
Plant beverages are becoming more popular during the last decade and also common part of food industry and nutrition. Main reasons are changes in customers and consumers preferences with plant food diet only as well as digestive disorders, for example lactose intolerance. Most popular product range includes soy, oat and almond beverages. Main intend of this thesis was to prepare a preserved version …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedúci: doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
- Oponent: Marek Doležal, Ing., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NADRCHAL, David. \textit{Vliv konzervace na senzorickou jakost makového nápoje}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/t3ncwr/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / specializace:
Agriculture and Rural Development / Development of Rural Areas
Práce na příbuzné téma
-
Dostupnost bioprodukce a regionálních potravin v Libereckém kraji se zaměřením na tuzemské zdroje
Michaela Horáková -
Regionální potraviny a jejich vliv na regionální rozvoj
Denisa Vejrychová -
Význam značení potravin v České republice
Monika Průšová -
Vyhodnocení chování zákazníků při nákupu potravin a doporučení racionálních přístupů v rámci trvale udržitelného rozvoje
Kateřina Křenová -
Devising a rural food system framed by the United Nations Sustainability Goals
Holly Barlow -
Agricultural Production and Food Security in Ghana
Emmanuel Kweku Appeagyei Sakyi -
Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice
Iveta Šolcová -
Senzorické deskriptory francouzských vín na českém trhu: pohled českých konzumentů a odborníků vína
Barbora Bubeníková
Názov
Vložil
Vložené
Práva