Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v chmelových produktech – Bc. Petr Kolář
Bc. Petr Kolář
Diplomová práce
Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v chmelových produktech
Comparison of analytical methods for the determination of bitter acids in hop products
Anotace:
Mezi světovými pěstiteli chmele zaujímá Česká republika, jak svou plochou chmelnic, tak i produkcí chmele, 3. místo. V současnosti je u nás registrováno 16 českých odrůd chmele. Za nejkvalitnější odrůdu je považován Žatecký poloraný červeňák (ŽPČ).Chmel je po sklizni sušen a zpracováván dle požadavků pivovarů. Podle zákona o ochraně chmele je ověřována jeho kvalita i původ. Nejdůležitější složku v …víceAbstract:
The Czech Republic occupies the third place among the world's hop growers with its hop gardens areas and hop production. The Czech Republic is the third largest hop grower in the world as regards area of hop gardens and hop production. There are 16 Czech hop varieties registered in our country at present. The best quality variety is Žatecký poloraný červeňák (ŽPČ).After harvesting, the hops are dried …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
- Oponent: Petr Maršík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOLÁŘ, Petr. \textit{Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v~chmelových produktech}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/t3sq4s/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Development of Analytical Methods for Study of Azaarenes and Azaarones in Environmental Matrices
Jan Brulík -
Implementation of analytical methods for the assessment of human exposure to
Jakub Tomáško -
Study of natural biologically active compounds in crop and food employing progressive analytical methods
Anna Hurajová -
Plastic additives used in agriculture: Analytical strategies and methods for their determination
Vít Frič -
Stabilizace iso-α-hořkých kyselin katalytickou hydrogenací
David Maxa -
Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele
Karolína Ertlová -
Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Václav Žatecký -
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Přemysl Chmelař
Název
Vložil
Vloženo
Práva