Využití biologicky aktivních látek z rostlin pro prodloužení úchovy vybrané kořenové zeleniny – Marie Krondlová
Marie Krondlová
Diplomová práce
Využití biologicky aktivních látek z rostlin pro prodloužení úchovy vybrané kořenové zeleniny
The application of plant-derived biologically active substances for shelf-life improvement of root vegetable
Anotace:
V současné době je kladen důraz na vysokou úroveň zpracování zemědělských produktů, speciálně na jejich lepší uchování. Zároveň je zde snaha o jejich ošetřování bez umělých chemických látek. Mezi často konzumovanou zeleninu patří kořenová, která díky různým rizikovým faktorům, jako je například poměrně dlouhé vegetační období, čelí mnoha možnostem poškození a znehodnocení. Zde tak vzniká příležitost …víceAbstract:
High level of agricultural products processing and especially better storage of products currently represent one of the hottest topics. At the same time, there is a lot of effort to grow crops without chemical substances. Root vegetables, which are consumed a lot, are prone to many harmful and damaging influences. There are several risk factors, including a long vegetation period. This creates an opportunity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRONDLOVÁ, Marie. \textit{Využití biologicky aktivních látek z rostlin pro prodloužení úchovy vybrané kořenové zeleniny}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/t3y1a0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Synthesis of novel types of enzyme inhibitors of nucleotide/nucleoside metabolism with potential antiparasitic and antibacterial activity
Tomáš Klejch -
Izolace, identifikace a biologická aktivita obsahových látek druhů rodu Coleus
Sabína Jurkaninová -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Význam kořenové zeleniny ve výživě člověka
Jan Guznar -
Biologická dostupnost kovů pro kořenovou zeleninu
Jana Hrachovinová -
Analýza polyacetylenů v kořenové zelenině
Barbora Kvášová -
Sklizeň kořenových zelenin a používané mechanizační prostředky
Ludmila Zikmundová -
Proteomická analýza antimikrobiálních účinků terpenů pomocí MALDI-TOF
Linda Nezbedová
Název
Vložil
Vloženo
Práva