Čokoláda jako zdroj významných látek pro zdraví člověka – Kateřina Eflerová
Kateřina Eflerová
Bakalářská práce
Čokoláda jako zdroj významných látek pro zdraví člověka
Chocolate as a source of compounds important for human health
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou čokolády a látkama které jsou v ní obsažené. V úvodu práce je seznámení s historií a kakaovníkem, který je velmi důležitý pro samotnou výroby čokolády. Dále jsou podrobněji popsány vstupní ingredience při výrobě čokolády a výroba jako taková. Nejdůležitějšími vstupními ingrediencemi jsou kakaové máslo, cukr a kakaová hmota. Své místo v práci zaujímají také látky …víceAbstract:
This thesis deals with the production of chocolate and substance which are containing there in. In the beginning is acquaint with the history and cacao, which is very important for chocolate process. The following are described input ingredients in the production of chocolate and production as such. The most important input ingredients are cocoa butter, sugar and cocoa mass. Their Place have a substance …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2011
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Eflerová, Kateřina. Čokoláda jako zdroj významných látek pro zdraví člověka. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Obsah polyfenolů v pivu a jeho koloidní stabilita v závislosti na množství stabilizačního prostředku
Iveta Černošková -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Stanovení obsahu polyfenolů v základních potravinách a stanovení velikosti jejich příjmu v české populaci
Zuzana VOŘÍŠKOVÁ -
Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích
Barbora Kadavá -
Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech
Eliška Faitová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Vliv kuchyňských úprav na obsah fenolických látek v petrželi zahradní (Petroselinum crispum)
Sylva RAJDLÍKOVÁ -
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
Jan BEDRNÍČEK