Porovnání metod kvantitativní analýzy silic v nápojích\nl{} s využitím mikroextrakce jednou kapkou – Bc. Eliška Koníčková
Bc. Eliška Koníčková
Diplomová práce
Porovnání metod kvantitativní analýzy silic v nápojích\nl{} s využitím mikroextrakce jednou kapkou
Comparison of various methods for quantification of essential oils in beverages
Anotace:
V teoretické části se diplomová práce zabývá vlastnostmi vybraných složek silic, historií využití silic člověkem, mikroextrakcí kapalinou - její instrumentací a využitím v analýze potravin. Dále se zabývá metodikou pro analýzu složek silic. Jedna z kapitol se věnuje popisu metod kvantifikace. V experimentální části byla provedena kvantitativní analýza vybraných složek silic s využitím metody mikroextrakce …víceAbstract:
The theoretical part of this thesis deals with properties of selected components of essential oils, the historical utilisation of essential oils by people, liquid microextraction - instrumentation and its application in food analysis. The methodologies for analyzing the components of essential oils were discussed as well. At separated chapter methods for quantification were discussed. In the experimental …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2012
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KONÍČKOVÁ, Eliška. \textit{Porovnání metod kvantitativní analýzy silic v nápojích$\backslash$nl$\{\}$ s využitím mikroextrakce jednou kapkou}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/t545l9/.
Jak správně citovat práci
Koníčková, Eliška. Porovnání metod kvantitativní analýzy silic v nápojích\nl{} s využitím mikroextrakce jednou kapkou. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin