Porovnání metod kvantitativní analýzy silic v nápojích\nl{} s využitím mikroextrakce jednou kapkou – Bc. Eliška Koníčková
Bc. Eliška Koníčková
Master's thesis
Porovnání metod kvantitativní analýzy silic v nápojích\nl{} s využitím mikroextrakce jednou kapkou
Comparison of various methods for quantification of essential oils in beverages
Abstract:
V teoretické části se diplomová práce zabývá vlastnostmi vybraných složek silic, historií využití silic člověkem, mikroextrakcí kapalinou - její instrumentací a využitím v analýze potravin. Dále se zabývá metodikou pro analýzu složek silic. Jedna z kapitol se věnuje popisu metod kvantifikace. V experimentální části byla provedena kvantitativní analýza vybraných složek silic s využitím metody mikroextrakce …moreAbstract:
The theoretical part of this thesis deals with properties of selected components of essential oils, the historical utilisation of essential oils by people, liquid microextraction - instrumentation and its application in food analysis. The methodologies for analyzing the components of essential oils were discussed as well. At separated chapter methods for quantification were discussed. In the experimental …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2012
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KONÍČKOVÁ, Eliška. \textit{Porovnání metod kvantitativní analýzy silic v nápojích$\backslash$nl$\{\}$ s využitím mikroextrakce jednou kapkou}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/t545l9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Koníčková, Eliška. Porovnání metod kvantitativní analýzy silic v nápojích\nl{} s využitím mikroextrakce jednou kapkou. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs