Vliv zralosti kukuřice na obsah živin – Jaroslava Hladíková
Jaroslava Hladíková
Bakalářská práce
Vliv zralosti kukuřice na obsah živin
Influence of maize maturity on nutrient content
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá tématem vlivu zralosti kukuřice na obsah živin. Je zde popsána charakteristika kukuřice, trávicí soustava přežvýkavých zvířat a trávení určitých živin. Obsahy energie, dusíkatých látek, vlákniny a škrobu jsou ve světě hodnoceny podle mnoha systémů a jejich vzájemné propojení je mnohdy velmi složité. Součástí práce je hodnocení vzorků kukuřice v průběhu zralosti. Obsah NDF …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the effect of maize maturity on nutrient content. It describes the characteristics of maize, the digestive system of ruminant animals and the digestion of nutrients. The energy, nitrogen, fiber and starch content are in the world evaluated by many systems and their interconnection is often very complex. In the part of the thesis are also samples of maize evaluated. The …víceKlíčová slova
hodnocení energie dusíkaté látky fenofáze pícnin vláknina lignin škrob kukuřice přežvýkaví
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Mgr. Eva Mrkvicová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Všeobecné zemědělství