Perspektivy historických a reakce současných genotypů brambor na stresové podmínky a jejich využitelnost v podmínkách ekologického zemědělství – Josef Vršťala
Josef Vršťala
Bakalářská práce
Perspektivy historických a reakce současných genotypů brambor na stresové podmínky a jejich využitelnost v podmínkách ekologického zemědělství
Perspectives of historical varieties and reactions of current potato genotypes to stress conditions and their usability in the conditions of organic farming
Anotace:
Tato práce vznikla pro zjištění vhodných odrůd brambor do současných klimatických podmínek, které se v dnešní době vymykají normálům a častěji se projevují suchým a teplým počasím. Byla zde popsána historie a původ brambor, respektive rostliny bramboru hlíznatého (Solanum tuberosum L.), dále význam této potraviny, chemické složení hlíz, morfologická charakteristika a agrotechnika. Byly popsány obecné …víceAbstract:
This work has been created for finding the suitable varieties of potatoes for present climatic conditions, which differ in these times with their standard, and they often express themselves more during dry and warm weather. Furthermore, there has also been described the history and the origin of potatoes, respectively Tuberous potato plants (Solanum tuberosum L.), hereafter the importance of this food …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Martin Král
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VRŠŤALA, Josef. \textit{Perspektivy historických a reakce současných genotypů brambor na stresové podmínky a jejich využitelnost v podmínkách ekologického zemědělství}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/t73vsc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita bramborových hlíz z hlediska lidské výživy
Kateřina Kubincová -
Vnější a vnitřní kvalita hlíz u brambor
Petr Dočkal -
Vliv moření sadby pomocí entomopatogenní a mykoparazitické houby na výnos a kvalitu hlíz brambor
Martin SOBOLÍK -
Vliv biologicky aktivních látek na množství a kvalitu bulev cukrové řepy
Ondřej Návrat -
Hodnocení výnosu a kvality hlíz konzumních brambor
Jakub KAŇKA -
Vliv ročníku, odrůdy a velikosti sadby na výnos a kvalitu hlíz konzumních brambor
Jan CHUCHEL
Název
Vložil
Vloženo
Práva