Vliv procesu pražení a přípravy kávy na fyziologii člověka – Thi Thanh Dieu PHAN
Thi Thanh Dieu PHAN
Doctoral thesis
Vliv procesu pražení a přípravy kávy na fyziologii člověka
The Influence of the Coffee Roasting Process and Coffee Preparation on Human Physiology
Abstract:
Caffeine (1, 3, 7-trimethylxanthine) is known as a Central Nervous System (CNS) stimulant. Coffee beans contain between 0.8 and 2.8% caffeine - depending on species and origin. It contributes to 10 - 30% of the bitter taste of coffee brews. The caffeine content in C. canephora (Robusta) is about two times that of C. arabica (Arabica). The caffeine content of a coffee bean is not significantly changed …moreAbstract:
Kofein (1,3,7-trimethylxanthin) je znám jako stimulant centrální nervové soustavy (CNS). Zrnková káva obsahuje mezi 0,8 až 2,8% kofeinu v závislosti na druhu a původu. Kofein přispívá z 10-30% k hořké chuti kávy. Obsah kofeinu v C. canephora (Robusta) je přibližně dvakrát větší než C. arabica (Arabica). Obsah kofeinu v kávových zrnech se významně nemění v průběhu pražení. Avšak, množství kofeinu v …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2012
Accessible from:: 26. 4. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2012
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PHAN, Thi Thanh Dieu. \textit{Vliv procesu pražení a přípravy kávy na fyziologii člověka}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/t9wf7z/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
PHAN, Thi Thanh Dieu. Vliv procesu pražení a přípravy kávy na fyziologii člověka. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Enzymová syntéza spojená s extrakcí v systému dvou nemísitelných vodných fází
Aleksandra Atanasova -
Vývoj metody pasivního vzorkování POPs v v tkáních měkkýšů/ryb pro odhad vnitřní chemické activity
Petra Brunnerová -
Osud steroidních látek v půdním prostředí
Lenka Hájková -
Biofortifikace řepky olejné (Brassica napus L.) selenem: Tři úrovně aniontové kompetice v systému půda-rostlina
Lukáš Praus -
Degradace mikropolutantů z čistírenského kalu v systému půda-rostlina
Kristýna Kuntová -
Metodické zpracování tématického celku "Káva a její účinky na lidský organizmus"
Anežka Hejlová