Thi Thanh Dieu PHAN

Doctoral thesis

Vliv procesu pražení a přípravy kávy na fyziologii člověka

The Influence of the Coffee Roasting Process and Coffee Preparation on Human Physiology
Abstract:
Caffeine (1, 3, 7-trimethylxanthine) is known as a Central Nervous System (CNS) stimulant. Coffee beans contain between 0.8 and 2.8% caffeine - depending on species and origin. It contributes to 10 - 30% of the bitter taste of coffee brews. The caffeine content in C. canephora (Robusta) is about two times that of C. arabica (Arabica). The caffeine content of a coffee bean is not significantly changed …more
Abstract:
Kofein (1,3,7-trimethylxanthin) je znám jako stimulant centrální nervové soustavy (CNS). Zrnková káva obsahuje mezi 0,8 až 2,8% kofeinu v závislosti na druhu a původu. Kofein přispívá z 10-30% k hořké chuti kávy. Obsah kofeinu v C. canephora (Robusta) je přibližně dvakrát větší než C. arabica (Arabica). Obsah kofeinu v kávových zrnech se významně nemění v průběhu pražení. Avšak, množství kofeinu v …more
 
 
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2012
Accessible from:: 26. 4. 2012

Thesis defence

  • Date of defence: 20. 6. 2012

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PHAN, Thi Thanh Dieu. Vliv procesu pražení a přípravy kávy na fyziologii člověka. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 26. 4. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe