Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků – Bc. Magdalena Petrová
Bc. Magdalena Petrová
Diplomová práce
Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků
Modification of the sourdough technology and dough manufactory in gluten-free bakery products
Anotace:
Diplomová práce „Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků“ navazuje na bakalářskou práci a zabývá se využitím kvasů pro přípravu bezlepkového pečiva. Popisuje celiakii, její projevy a způsob léčby, kterým je vyřazení všech potravin obsahujících lepek z jídelníčku. Dále se práce zaměřuje na suroviny používané pro výrobu bezlepkových kvasů, způsob přípravy kvasů …víceAbstract:
This thesis „Modification of the sourdough technology and dough manufactory in gluten-free bakery products“ is a continuation of the bachelor thesis and deals with the use of sourdough for the preparation of gluten-free bakery products. It describes celiac disease, its manifestations and treatment, which menas to eliminate all foods containing gluten from the diet. The work also focuses on the raw …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
A Business Plan for a Gluten-Free Bakery
Anna Břežná -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Adéla HANUŠOVÁ