Bc. Magdalena Petrová

Diplomová práce

Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků

Modification of the sourdough technology and dough manufactory in gluten-free bakery products
Anotace:
Diplomová práce „Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků“ navazuje na bakalářskou práci a zabývá se využitím kvasů pro přípravu bezlepkového pečiva. Popisuje celiakii, její projevy a způsob léčby, kterým je vyřazení všech potravin obsahujících lepek z jídelníčku. Dále se práce zaměřuje na suroviny používané pro výrobu bezlepkových kvasů, způsob přípravy kvasů …více
Abstract:
This thesis „Modification of the sourdough technology and dough manufactory in gluten-free bakery products“ is a continuation of the bachelor thesis and deals with the use of sourdough for the preparation of gluten-free bakery products. It describes celiac disease, its manifestations and treatment, which menas to eliminate all foods containing gluten from the diet. The work also focuses on the raw …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma