Luboš SÁL

Master's thesis

Jsi to, co nejíš! Konstrukce sociálních identit na základě potravních tabu.

The social consequences for people with different categorization of food as edible or disedible, arising from disagreements in this sphere with the dominant society.
Abstract:
Tato práce se snaží v prvé části zmapovat logiky třídění potravin v případě potravních zákazů. V čáísti druhé se snaží popsat sociální důsledky pro osoby s těmito odlišnými klasifikačními logikami od dominantní společnosti. Výchozím bodem zájmu práce jsou osoby s dobrovolným zákazem lepku a základním zdrojem informací mimo jiné byly zejména polostrukturované rozhovory.
Abstract:
This work in the first part tries to map out logic of sorting food in case of food taboos. In the second part tries to examine social consequences for people with those different classification logic, differing from the dominant society. The starting point of my thesis are persons with voluntary taboo on gluten. Basic source of information are semi-structured interviews.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2016
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Daniel Sosna, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

SÁL, Luboš. Jsi to, co nejíš! Konstrukce sociálních identit na základě potravních tabu.. Plzeň, 2016. diplomová práce (Mgr.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

University of West Bohemia

Faculty of Philosophy and Arts

Master programme / field:
Anthropology / Anthropology