Markéta Hořavová

Bachelor's thesis

Technologie výroby speciálních vín

Technology of special wines production
Abstract:
Bakalářská práce „Technologie výroby speciálních vín“ je rozdělena na dvě části. První část práce je zaměřená na historii vinařství u nás, vinařské oblasti, složení hroznů i na klasickou výrobu vín, základním rozdělením vín a přináší přehled technologií využívaných při přípravě vín. Popisuje základní postupy výroby speciálních vín, vína botrytická, ledová, slámová, tokajská a fortifikovaná, jejich …more
Abstract:
The bachelor thesis “Technology of special wines production” is divided into two parts. The first part is focused on the history of viticulture in our country, wine regions, grapes ingredients, also classical wine production, the basic division of wines and brings an overview of technologies used in winemaking. It describes the basic processes of production of special wines, botrytis, ice, straw, tokay …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Reader: Jaroslav Palásek, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic