Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu – Ondřej Klimeš
Ondřej Klimeš
Bakalářská práce
Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu
Application of Natural Extracts as Antimicrobial and Antibacterial Components in Food Stuff Industry
Anotace:
V první části této bakalářské práce se zaměřuji na metody stanovení mikroorganismů. Jsou zde popsány jak klasické mikrobiologické metody (např. kultivační), které jsou základem každého stanovení, tak i modernější metody, které jsou schopny poskytnout výsledky rychleji a mnohdy s větší přesností (např. PCR). Druhá část práce je zaměřena na přírodní antimikrobiální látky, jež jsou zdravotně nezávadné …víceAbstract:
In the first part of this bachelor thesis thefocusis on methods applied for the determination of microorganisms. Both classical microbiological methods (e.g. cultivation methods), which are the basis of every determination, and more modern ones, which are able to provide results faster and with greater accuracy (e.g. PCR) are discussed here. The second part of the work is focused on natural antimicrobial …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLIMEŠ, Ondřej. \textit{Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/tbk21k/.
Jak správně citovat práci
Klimeš, Ondřej. Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Metody stanovení antimikrobiální aktivity látek
Kateřina PODJUKLOVÁ -
Mikroorganismy a jejich riziko v pitné vodě
Simona Prachařová -
Mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny (smoothie)
Nela Keresztesová -
Stanovení forem rtuti ve vzorcích s mikroorganismy
Klára Hůsková -
Srovnání kolonizace kořenů rhizosférními mikroorganismy v konvenčně a ekologicky ošetřovaných vinohradech
Kateřina Millerová -
Mikroorganismy v hmyzích produktech určených pro potravinářské účely
Marek Hauk -
Stanovení aktivity průmyslově významných enzymů produkovaných mikroorganismy izolovanými z potravinového odpadu
Sofiia Lymarenko -
Použití ekotoxikologických testů s půdními mikroorganismy a bezobratlými pro hodnocení vlivu bioodpadů na zemědělskou půdu
Šárka Křepelková