Hodnocení kvality olivových olejů dostupných na tuzemském trhu – Bc. Tereza Drábková
Bc. Tereza Drábková
Diplomová práce
Hodnocení kvality olivových olejů dostupných na tuzemském trhu
Quality evaluation of olive oils available on the domestic market
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením kvality olivových olejů dostupných na tuzemském trhu. Sleduje zastoupení jednotlivých mastných kyselin ve vybraných vzorcích olejů a další kvalitativní parametry jako je číslo kyselosti nebo peroxidové číslo. V experimentální části práce bylo analyzováno 16 extra panenských olivových olejů a 2 oleje ze směsi extra panenského a rafinovaného olivového oleje. …víceAbstract:
This thesis deals with the evaluation of the quality of olive oils available on the domestic market. It monitors the representation of individual fatty acids in selected oil samples and other quality parameters such as acidity number or peroxide value. In the experimental part of the work, 16 extra virgin olive oils and 2 oils from a mixture of extra virgin and refined olive oil were analysed. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
- Oponent: Petr Maršík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DRÁBKOVÁ, Tereza. \textit{Hodnocení kvality olivových olejů dostupných na tuzemském trhu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/tbov50/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Příjem mastných kyselin a nenasycených mastných kyselin v jídelníčcích školních kuchyní
Karolína SKALNÍKOVÁ -
Zastoupení mastných kyselin u běžně používaných potravinářských druhů olejů (řepkový, slunečnicový, kokosový, palmový, olivový)
Ivana Kvisová -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
Martina SVOBODOVÁ -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve tkáních prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Tereza Polášková -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Veronika Bednaříková -
Porovnání zastoupení mastných kyselin u přírodních a bio jedlých rostlinných olejů
Markéta Pevná -
Zastoupení mastných kyselin u speciálních potravinářských druhů olejů (lněný, konopný, mandlový, sezamový, arganový)
Jitka Sisrová -
Stanovení profilu mastných kyselin vybraných obilovin a jejich odrůd
Anna Šafránková
Název
Vložil
Vloženo
Práva