Bc. Veronika ŠIMKOVÁ

Master's thesis

Potraviny pro zvláštní výživu a jejich využití v rámci jednotlivých diet

Foods for particular nutritional purposes and their usage within the frame of specific dietary systems
Abstract:
Cílem diplomové práce je poskytnout ucelený náhled na problematiku použití potravin pro zvláštní výživu na území České republiky. Práce se zaměřuje na potraviny bez fenylalaninu, potraviny pro diabetiky a potraviny s nízkým obsahem laktózy a bezlaktózové. Popisuje onemocnění a stavy, které vyžadují zařazení těchto potravin do jídelníčku. Praktická část práce hodnotí nutriční parametry a ekonomickou …more
Abstract:
The aim of the thesis is to provide a comprehensive view on issue of foods for particular nutritional uses in the Czech Republic. The thesis focuses on foodstuff for phenylketonu-rics, non-lactose foodstuff and diabetic foodstuff and describes disorders and conditions where inclusion of this foodstuff into daily menu is needed. Experimental part of thesis evaluates nutritional value and economic availability …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier: 22643

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2011
  • Supervisor: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ŠIMKOVÁ, Veronika. Potraviny pro zvláštní výživu a jejich využití v rámci jednotlivých diet. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe