Potraviny pro zvláštní výživu a jejich využití v rámci jednotlivých diet – Bc. Veronika ŠIMKOVÁ
Bc. Veronika ŠIMKOVÁ
Master's thesis
Potraviny pro zvláštní výživu a jejich využití v rámci jednotlivých diet
Foods for particular nutritional purposes and their usage within the frame of specific dietary systems
Abstract:
Cílem diplomové práce je poskytnout ucelený náhled na problematiku použití potravin pro zvláštní výživu na území České republiky. Práce se zaměřuje na potraviny bez fenylalaninu, potraviny pro diabetiky a potraviny s nízkým obsahem laktózy a bezlaktózové. Popisuje onemocnění a stavy, které vyžadují zařazení těchto potravin do jídelníčku. Praktická část práce hodnotí nutriční parametry a ekonomickou …moreAbstract:
The aim of the thesis is to provide a comprehensive view on issue of foods for particular nutritional uses in the Czech Republic. The thesis focuses on foodstuff for phenylketonu-rics, non-lactose foodstuff and diabetic foodstuff and describes disorders and conditions where inclusion of this foodstuff into daily menu is needed. Experimental part of thesis evaluates nutritional value and economic availability …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
22643
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2011
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠIMKOVÁ, Veronika. \textit{Potraviny pro zvláštní výživu a jejich využití v rámci jednotlivých diet}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/tdd1fs/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠIMKOVÁ, Veronika. Potraviny pro zvláštní výživu a jejich využití v rámci jednotlivých diet. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Potraviny pro zvláštní výživu-výživa pro kojence a malé děti
Lucie Svobodová -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Jsou doplňky stravy a potraviny pro zvláštní výživu součástí výživy adolescentů?
Zuzana Bilová -
Využití potravin pro zvláštní lékařské účely při vybraných poruchách metabolismu aminokyselin
Jaroslava Křižanovská -
Regulace zdanění léčivých přípravků a potravin pro zvláštní lékařské účely
Kateřina Terschová -
Možnosti výroby hořčičné omáčky bez použití konzervačních látek
Sabina Malá -
Nutriční a energetické požadavky u dětí s diabetes mellitus
Petr Starostka